Ulubione mangi
+3
Kamidoni
riku
Marian
7 posters
Ulubione mangi
Czytacie mangi ? Śledzicie jakąś serie na bieżąco ?
Ja, standardowo, zaczynałem od Naruto, zabierałem się też za sporo serii ale większość mnie znudziła ^^'
Jedyna którą męczę zawsze jak wyjdzie i jaram się jak cholera to GantZ. Anime ma, hm, 20+ odcinków jakoś, z czego końcówka to fillery, w czasie gdy manga ma obecnie 337 chapterów. Polecam obejrzeć anime, a potem zabrać się za mange która mnie przynajmniej rozpieprzyła. Głównie jaram się nią dlatego, że akcja jest naprawdę ciekawa, dzieje się wiele i nigdy nie masz pewności że główny hiroł przeżyje (zresztą, seria zaczyna się od jego śmierci :>>)
Polecam !
Ja, standardowo, zaczynałem od Naruto, zabierałem się też za sporo serii ale większość mnie znudziła ^^'
Jedyna którą męczę zawsze jak wyjdzie i jaram się jak cholera to GantZ. Anime ma, hm, 20+ odcinków jakoś, z czego końcówka to fillery, w czasie gdy manga ma obecnie 337 chapterów. Polecam obejrzeć anime, a potem zabrać się za mange która mnie przynajmniej rozpieprzyła. Głównie jaram się nią dlatego, że akcja jest naprawdę ciekawa, dzieje się wiele i nigdy nie masz pewności że główny hiroł przeżyje (zresztą, seria zaczyna się od jego śmierci :>>)
Polecam !
Re: Ulubione mangi
Mangi w sumie częściej czytam niż oglądam anime O.O
Do moich ulubionych należy Defense Devil, Pandora Hearts oraz Vampire Knight....
Aktualnie czytam Ping. choć bardzo mozolnie mi to idzie i nie bardzo wiem o czym to xDD (tak to jest jak się czyta po kilka stron dziennie w kilku dniowych odstępach..)
A z ostatnich Mang co przeczytałam należy; Doubt.
Bardzo ciekawa nie powiem... tematyka kojarzy mi się coś z 'Piłą'... jednak jest o wiele ciekawsza i do samego końca nie wiadomo kto zabija O_O
Do moich ulubionych należy Defense Devil, Pandora Hearts oraz Vampire Knight....
Aktualnie czytam Ping. choć bardzo mozolnie mi to idzie i nie bardzo wiem o czym to xDD (tak to jest jak się czyta po kilka stron dziennie w kilku dniowych odstępach..)
A z ostatnich Mang co przeczytałam należy; Doubt.
Bardzo ciekawa nie powiem... tematyka kojarzy mi się coś z 'Piłą'... jednak jest o wiele ciekawsza i do samego końca nie wiadomo kto zabija O_O
riku- Liczba postów : 14
Data rejestracji : 19/04/2011
nie mogę się przemóc żeby czytać mangi na kompie..<oczy wysiadają> więc czytam tylko te, które wychodzą na polskim ryneczku. Ulubione? Vampire Knight zdecydowanie (takie shoujo to ja lubię!), Ouran i One Piece (z niektórych rysunków sikam po prostu), Bleach'a też się poczyta, ale bez większych emocji, gdyż to już na razie znam..
No mnie z kolei boli czytanie mang na żywo. Tj. dużo wygodniejsze, ale płacenie 17-19 zł za tom który po pożyczeniu 3-4 osobom bedzie rozpierdolony(moje pierwsze dwa tomy DNa są w tragicznym stanie) mnie troche irytuje ;p
Ja przeczytałem Drago Balla, Hellsinga i jestem w trakcie Bleacha (wnerwiające są te opóźnienia w wydawaniu mangi). Zbieram się do zakupu Death Note'a i One Piece'a. Mam nadzieję, że pomożecie wybrać, którą pierwszą^^.
Kenpachi- Liczba postów : 41
Data rejestracji : 15/04/2011
20zł to nie taki pieniądz, hobby kosztuje. Nie pożyczam, jestem samolubem ^^
Ja bym wybrała One Piece ^^. Jestem w trakcie trzeciego tomu, może na razie nie porywa, bo to początki, ale ja lubię ten humor i kreskę. Trzeba się oczywiście przygotować na koszty, bo One Piece nigdy się nie skończy
Ja bym wybrała One Piece ^^. Jestem w trakcie trzeciego tomu, może na razie nie porywa, bo to początki, ale ja lubię ten humor i kreskę. Trzeba się oczywiście przygotować na koszty, bo One Piece nigdy się nie skończy
Wow, Myr pożyczyła mi Saiyuki, dopiero zaczynam ale kurde, naprawdę mega jest ;o. Polecam
Zdecydowanie VK ;] A z tych co czytam online na kompie to : Defense Devil, Fairy Tail (chociaż ostatnio się zaczynam gubić o co tam chodzi...>.< ) , Doubt, Psyren także jest ciekawy
Oj dużo tego... xD Pandora Hearts, BODY, 666 Satan, Bloody Kiss, D.Gray man , seria Deep Love itd.
Oj dużo tego... xD Pandora Hearts, BODY, 666 Satan, Bloody Kiss, D.Gray man , seria Deep Love itd.
hiroike- Liczba postów : 12
Data rejestracji : 21/04/2011
A ja jestem na bieżąco z tasiemcami :Naruto, Bleach, One Piece.
Jak będę mieć skandalicznie dużo czasu to obejrzę jeszcze anime OP, ale się nie zanosi...;/
Nie wiem, Dominiko, jak możesz wytrzymać czytając tomiki, ja czytałem to w porywach do ok. 8h na dobę ;D, poza tym OP wciąga od początku... ;p
Jak będę mieć skandalicznie dużo czasu to obejrzę jeszcze anime OP, ale się nie zanosi...;/
Nie wiem, Dominiko, jak możesz wytrzymać czytając tomiki, ja czytałem to w porywach do ok. 8h na dobę ;D, poza tym OP wciąga od początku... ;p
Slonce- Liczba postów : 28
Data rejestracji : 17/04/2011
hm, normalnie. tzn czytam sobie po jednym, góra dwa rozdziały na dzień, żeby za szybko nie skończyć.
OP może by mnie wciągnął od początku, ale niestety kiedyś obejrzałam 40początkowych odcinków i teraz nie mam żadnych niespodzianek :<
OP może by mnie wciągnął od początku, ale niestety kiedyś obejrzałam 40początkowych odcinków i teraz nie mam żadnych niespodzianek :<
Oż kurwa
Saiyuki właśnie skończone, musze się zabrać za wszystkie sequele i prequele :O
Niby proste, niby nic specjalnego, ale kreacja bohaterów+wiele genialnych tekstów mnie rozpieprzyłą, kompletnie <3
Jaram się.
Niby proste, niby nic specjalnego, ale kreacja bohaterów+wiele genialnych tekstów mnie rozpieprzyłą, kompletnie <3
Jaram się.
Marian napisał:Oż kurwa
Jaram się.
A masz tego tomiki czy na kompie to czytałeś? ;D Jeżeli masz tomiki , to ładnie prosze o zapożyczenie ;D
hiroike- Liczba postów : 12
Data rejestracji : 21/04/2011
powiem szczerze, że w moim przypadku więcej oglądam, choć i tak ostatnio krucho u mnie ze wszystkim -_-
moje ulubione tytuły to Balsamista, który cholernie nagiął mój budżet, ale polecam <3 , jest też Defense Devil, które jako jedyne dotrwałam w czytaniu na bieżąco -_- i Heart no kuni no Alice.
raczej nie czytam, a jak już to po angielsku, bo na polskie tłumaczenia czeka sie cholernie długo ._.
aktualnie czytam Gantz
moje ulubione tytuły to Balsamista, który cholernie nagiął mój budżet, ale polecam <3 , jest też Defense Devil, które jako jedyne dotrwałam w czytaniu na bieżąco -_- i Heart no kuni no Alice.
raczej nie czytam, a jak już to po angielsku, bo na polskie tłumaczenia czeka sie cholernie długo ._.
aktualnie czytam Gantz
Ana.R- Liczba postów : 1
Data rejestracji : 06/11/2011
Pozwolenia na tym forum: