Co ostatnio oglądaliście ?
+7
Drub
Bajur
Slonce
Myr
Marq
Kenpachi
Marian
11 posters
Re: Co ostatnio oglądaliście ?
Ja obecnie oglądam Bleacha. Wg mnie bardzo fajne anime, wartka akcja, dobrze dopracowana kreska itp. Co do przeszłości to: Hellsing bardzo krwiście i ciekawie ukazany konflikt między Watykanem- kościołem anglikańskim- Nazistami; no i oczywiście moje pierwsze anime, czyli Dragon Ball. Ale tego ostatniego, chyba nikomu nie muszę przedstawiać.
Kenpachi- Liczba postów : 41
Data rejestracji : 15/04/2011
Ostatnio oglądałem chyba Fairy Tail ale mi się nie spodobało. Nieciekawa tematyka.
Marq- Liczba postów : 32
Data rejestracji : 18/04/2011
Mój boże, jeśli chodzi o ostatnie anime, jakie miałam okazję wyświetlać sobie przed snem to chyba będzie to Highlander, jedno z anime twórców Ninja Scroll (toi akurat każdy szanujący się fan anime, zdaje się powinien znać ;]), które po prostu niby to ni grzeje, ni ziębi, ale ma kilka fajnych motywów - ot - polecam na dobranoc ze swojej strony. Inna sprawa, że piszę tu w zasadzie raczej, żeby zareklamować inne mało znane, a naprawdę ładne, ambitne, należałoby podkreślić, anime. Mianowicie jest to Nausicaa z Doliny Wiatru. W sumie kto zna Księżniczkę Mononoke, Mój sąsiad Totoro, Ruchomy zamek Hauru czy Spirited Away zapewne doceni fakt, że przedstawione przeze mnie anime wyszło właśnie z wytwórni Ghibi i "Mistrza Mizayakiego", tyle, że powstało bodaj w 84 czy 86 roku, przez co faktycznie może być mniej znane. Całość to po prostu mistrzowsko klimatycznie przedstawiony obraz świata po czymś w rodzaju apokalipsy swoistej, bo po wytruciu przez pewien rodzaj rozprzestrzeniającego się trującego grzyba większej części ludzkości. Oczywiście wiąże się to z próbami powstrzymania go za pomocą potwornych sił, które zagrażają pozostałym jeszcze przy życiu ludziom i proekologicznemu podejściu głównej bohaterki. Osobiście porównałabym to do bodaj drugiej części final fantasy (ew czwartej, nie pamiętam, grunt, że byłła tam mowa o Gai i innych tego typu rzeczach). W sumie na pierwszy rzut oka nie ma specjalnych powiązań, ale jakoś po prostu po obejrzeniu miałam niejasne wrażenie, że jednak jedno z drugim ma coś wspólnego, sama nie wiem Tak czy tak - polecam
Bleach jest zacny, ale utknąłem na ok. 290 odcinku, za dużo filerów, anime doganiało wydarzenia z mangi, więc musieli coś napchać, by znów powstał dystans, polecam mangę, jakby co
Hellsing, czy OVA Hella? W "zwykłym" nie kojarzę nazistów...Dziwne, tutaj akurat OVA pokrywa się bardziej z wydarzeniami z mangi -.-
Polecam Higurashi no Naku Koro ni, świetne anime moim zdaniem; teraz planuję dokończyć Tokio Majin'a, również polecam
Hellsing, czy OVA Hella? W "zwykłym" nie kojarzę nazistów...Dziwne, tutaj akurat OVA pokrywa się bardziej z wydarzeniami z mangi -.-
Polecam Higurashi no Naku Koro ni, świetne anime moim zdaniem; teraz planuję dokończyć Tokio Majin'a, również polecam
Slonce- Liczba postów : 28
Data rejestracji : 17/04/2011
Oczywiście OVA. Zwykły Hell był średni ;]
Hem ostatnio oglądałem chyba Neon Genesis Evangelion. Bardzo ciekawe anime z gatunku mecha (sam bylem nastawiony niechętnie) i było całkiem ciekawe.
Bajur- Liczba postów : 30
Niedawno skończyłam oglądać Dragon Balla Z i zbieram siły na GT, ale jak na razie odpoczywam przy Bleachu co pewnie zajmie mi trochę czasu. Mój repertuar jest dość skromny ale pracuję nad tym
Drub- Liczba postów : 10
ostatnia seria... hum.. teraz jestem w trakcie Oku-sama wa Joshi Kōsei. całkiem ładna kreska, muzyka raczej mierna, tako i fabuła. wkurzające "watashi wa Asami. watashi wa 17..sraty taty jestem zamężna...." pięć razy w ciągu odcinka, niezbyt rozbudowana opowieść, sprowadzająca się do tego, że główna bohaterka jest smutna, bo jej mąż-nauczyciel fizyki w jej klasie nie ma dla niej czasu <ojeeeej...> -_-' no i oczywiście rozkminia jak go skłonić do małego seksu. dodatkowo, nauczyciel to ciota, ojciec dziewczyny ciągle go wyzywa od hentaiowych senpaiów i senseiów, oczywiście, pomińmy fakt, że to mąż jego córki <ach ta inteligentna fabuła>. dodatkowo, większośc sytuacji kończy się lądowaniem bohaterki na twarzy męża tyłkiem, czy jego lądowaniem w cyckach, no ale w sumie to dopiero 2'gi odcinek. więc trza poczekać, może coś zmieni się dalej no ale narzekam narzekam, a czy są atuty.? ano są, niewątpliwie - że ładna kreska, to jedno, a drugie że ładne projekty postaci, krągłe ładne kobiety, faceci ujdą w praniu więc jest ok. poza tym, takie shoujo + ecchi, raczej na rozluźnienie i dobry humor, niż do zapamiętania na dłużej.
a tu takie screenshoty na zachętę i przekonanie
https://2img.net/h/i277.photobucket.com/albums/kk73/CJRobert/b940ddcb.jpg - ładniuchny
https://2img.net/h/i6.photobucket.com/albums/y237/svanime14/okusama3.jpg
https://2img.net/h/i325.photobucket.com/albums/k367/semijacker/Capturas/OWJcapturas.png
btw podobno manga zawiera już ostrzejsze sceny, więc może to kogoś zainteresuje.
doooosoooo yoroshiku
a tu takie screenshoty na zachętę i przekonanie
https://2img.net/h/i277.photobucket.com/albums/kk73/CJRobert/b940ddcb.jpg - ładniuchny
https://2img.net/h/i6.photobucket.com/albums/y237/svanime14/okusama3.jpg
https://2img.net/h/i325.photobucket.com/albums/k367/semijacker/Capturas/OWJcapturas.png
btw podobno manga zawiera już ostrzejsze sceny, więc może to kogoś zainteresuje.
doooosoooo yoroshiku
Go??- Gość
Tenshi Muyo, zdaje się kreską podobny, a trochę akcji jest jakby rzeczywiście taka kreska to było coś rewelacyjnego (mi się średnio podoba)
Ja jestem w trakcie Great Teacher Onizuka (jako poznawanie klasyków), obejrzałam dopiero 13 odcinków, ale zdecydowanie mi się podoba. Humor specyficzny, ale w moim guście, lekko zboczony, ale bez przesady. Ciekawy główny bohater. Kreska jak na 2000r. daje rade.
Oglądam również Panty & Stocking with Gartelbelt. Jest to vtroche eksperymentalne anime, gdyż jest rysowane w stylu zachodnim, niczym kreskówki z Cartoon Network. I ten OST *_*, mega. Fabuła niezbyt inteligentna, ale nie o to chodziło. Humor zahacza o seks i kupę (dosłownie).
Bleach? Yyy...zacięłam się jakieś 2 lata temu na 166 odcinku. Pomysł dobry, ale te fillery...
Co do Higurashi. Kurde tyle ludzi się tym zachwyca, a ja ledwo zmęczyłam pierwszą serię. I ten dźwięk cykad..brrr...
Dobra, za dużo się rozpisałam.
Oglądam również Panty & Stocking with Gartelbelt. Jest to vtroche eksperymentalne anime, gdyż jest rysowane w stylu zachodnim, niczym kreskówki z Cartoon Network. I ten OST *_*, mega. Fabuła niezbyt inteligentna, ale nie o to chodziło. Humor zahacza o seks i kupę (dosłownie).
Bleach? Yyy...zacięłam się jakieś 2 lata temu na 166 odcinku. Pomysł dobry, ale te fillery...
Co do Higurashi. Kurde tyle ludzi się tym zachwyca, a ja ledwo zmęczyłam pierwszą serię. I ten dźwięk cykad..brrr...
Dobra, za dużo się rozpisałam.
Ostatnio oglądałam chyba Pandora Hearts po raz któryś O_O
I no... jest to jedna z lepszych anim jakie obejrzałam ^^ Tyle że nie podoba mi się to jak bardzo anime różni się od mangi .-.
Manga jakoś lepsza ;3 polecam x33
;3
I no... jest to jedna z lepszych anim jakie obejrzałam ^^ Tyle że nie podoba mi się to jak bardzo anime różni się od mangi .-.
Manga jakoś lepsza ;3 polecam x33
;3
riku- Liczba postów : 14
Data rejestracji : 19/04/2011
Marq napisał:Ostatnio oglądałem chyba Fairy Tail ale mi się nie spodobało. Nieciekawa tematyka.
Anime Fairy tail jest mało ciekawe...manga o wiele bardziej jest godna uwagi
hiroike- Liczba postów : 12
Data rejestracji : 21/04/2011
nie wiem nie stać mnie żeby kupić
Oglądałem jeszcze Elfen Lied i muszę powiedzieć, że na początku było ciekawie, ale potem takie fillerowate pieprzenie. I tak , w końcu, będę musiał je skończyć, bo długie nie jest.
Kenpachi napisał:Oglądałem jeszcze Elfen Lied i muszę powiedzieć, że na początku było ciekawie, ale potem takie fillerowate pieprzenie. I tak , w końcu, będę musiał je skończyć, bo długie nie jest.
Mi w sumie osobiście Elfen Lied za bardzo do gustu nie przypadło xD W zasadzie nawet mi ta pozycja nie wyryła śladu w pamięci....wg mnie jest ona nie potrzebnie wychwalana ;/
Ja tam się Elfen Liedem całkiem mocno jarałem swojego czasu ;p
Dalej w sumie cholernie to lubie, Lucy była mega <3
Dalej w sumie cholernie to lubie, Lucy była mega <3
Nieraz, też się jaram wątkami miłosnymi w książkach, czy anime/manga. Tak, jak tu(Lucy+Kouga, czy jak mu tam było).
No ja mam wyjebane na te wątki raczej, więc nie chodzi o to, chyba że po prostu postawiłeś przecinek w złym miejscu ;p
Ostatnio obejrzałem Higashi no Eden. Pomysł fabuły bardzo ciekawy (12 uczestników gry w której każdy ma 10 mld. jenów na "uratowanie" Japonii). Jednak jego rozwinięcie, hm spodziewałem się czegoś więcej, mimo to mogę je wam polecić.
Bajur- Liczba postów : 30
Ja jestem w trakcie oglądania powtórnego wszystkich odcinków Bleacha (bez fillerów). Zacne anime. A wcześniej wiecznie dobry GTO. Anime które mnie po prostu rozwala
Qadi- Liczba postów : 20
Data rejestracji : 25/04/2011
Marq napisał:nie wiem nie stać mnie żeby kupić
Chodzi ci o tomiki Fairy Tail? Jeżeli tak , to nie jestem pewna czy wgl w Polsce są dostępne. Ja osobiście czytam na manga-lib.pl
Tak tylko bardzo męczy mnie czytanie na kompie ):
Pozwolenia na tym forum: